Inspektorid leidsid kahes lasteaias 24 keelt mitteoskavat töötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeleõpikud.
Keeleõpikud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keeleinspektsioon avastas eelmisel nädalal Tallinna kahe lasteaia töötajaid kontrollides 24 eesti keelt nõuetele vastavalt mitteoskavat töötajat ja suunas nad keeleeksamile.

Keeleinspektorid kontrollisid Tallinna Sitsi lasteaias 44 töötajat, neist 17 keeleoskus ei vasta kehtestatud nõuetele. Tallinna Unistuse lasteaias on 25 töötajat, neist seitsme keeleoskus ei vasta kehtestatud nõuetele.

Keeleinspektsiooni teatel kontrollisid keeleinspektorid eelmisel nädalal keeleseaduse nõuete täitmist kokku 23 asutuses ja äriühingus. Inspektorid tegid kokku 41 toimingut, neist 23 avalikus ja 18 erasektoris.

Inspektsioon kontrollis lisaks Tallinna kahele lasteaiale keelekasutusolukorda Eesti Posti Narva-Jõesuu postkontoris, Tallinna ja Valga Maxima kauplustes, kahes korteriühistus, Lõuna-Eesti koolide kodulehtedel ning äriühingute avalikus teabes.

Inspektsioon tegi avaliku teabe keelsusnõuete rikkumise pärast ettekirjutuse viiele äriühingule. Eesti keele eksami peavad sooritama 17 inimest, neist kahele tegi inspektsioon ettekirjutuse koos hoiatusega sunniraha määramise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles