PILDID ⟩ Briti ja Prantsuse kindral tegid Tapal tankisõitu (2)

Copy

Tapal 1. jalaväebrigaadi koosseisus teenivaid Briti ja Prantsuse liitlasüksusi külastasid reedel kõrged külalised – Ühendkuningriigi kaitseväe kindralleitnant Ralph Wooddisse ja tema Prantsusmaa ametivend Vincent Guionie.

Mõlemad mehed vastutavad oma riigis välismissioonidele siirduvate üksuste moodustamise ja nende paigutamise eest.

Esimest korda Eestisse sattunud kindralitele tutvustati ühtlasi kohapealseid lahinguüksusi ja nende käsutuses olevat tehnikat alates soomukitest ja tankidest ning lõpetades helikopteriga. Kusjuures tehnikaga tutvumine ei piirdunud seekord pelgalt lihtsa pilguheitmisega, vaid tankiga tehti maastikul ka kiiremad tiirud.  

Ühtlasi korraldati kindral Wooddissile ja Guionie`le lühike ühine näidisõppus, mille käigus oli võimalik vaadata, kuidas toimib kahe liitlasüksuse omavaheline koostöö.

Brittide Challengeri tanki kohta tunnustavaid sõnu jaganud Prantsuse maaväe juhataja lausus naljaga pooleks, et hoolimata selle headest omadustest eelistab ta prantslasena nende armee käsutuses olevat Leclerci tanki. «See liigub oluliselt kiiremini, kuigi oma omadustelt on mõlemad üsna sarnased,» lisas ta.

Kindral Wooddissilt sõduritega peetud vestluse kohta pärides märkis ta, et viimased on Eestis viibitud ajaga väga rahul. «Nad mõistavad, kui olulist rolli mängib nende kohalolek ja toetus Eestile. Tean, et nad on osalenud siin suurepäraselt korraldatud õppustel, mis on tulnud väga kasuks. Lisaks on leitud nii Eesti kui ka Prantsuse kaitseväelaste hulgast häid sõpru,» rääkis ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles