Omavalitsused soovivad taastekava rahad suunata haridus- ja digivalda

BNS
Copy
Tiit Teriku sõnul paneb inimene ennast selle KOVi hingekirja, kust saab paremaid teenuseid, ja nii saavad maksuraha linnad, vallad aga jäävad ilma. 
Tiit Teriku sõnul paneb inimene ennast selle KOVi hingekirja, kust saab paremaid teenuseid, ja nii saavad maksuraha linnad, vallad aga jäävad ilma. Foto: Andres Haabu

Eesti Linnade ja Valdade Liit saatis omavalitsuste ettepanekud Eesti taastekava eelnõule, omavalitsused näevad taasterahastu miljardile kasutust muuhulgas haridus- ja digiinvesteeringuteks.

Liidu edastatud ettepanekute hulgas olid nii hariduse infrastruktuuri investeeringud kui ka haridusasutuste digiõppevahendite ja -platvormide arendamine, edastas liit. Ka peavad omavalitsused oluliseks digipööret, energiatõhusust ja kergliiklusteede rajamist.

Väga oluliseks teemaks on tõusnud koolide ja lasteaedade ventilatsiooni korrastamine ning sellega kaasnevad kulud. Tallinna linn tegi ettepaneku hariduse infrastruktuuri investeeringuteks, näiteks koolide ja lasteaedade ventilatsiooniks, energiasäästuks jms ning haridusasutuste digiõppevahendite ja -platvormide arendamiseks. Viimati nimetatud aitavad linnades tagada koroonavastast säilenõtkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles