Omanikud võitlevad puuküürnikega seotud käsi (7)

Kerttu Kirjanen
, reporter
Copy
Kortermaja
Kortermaja Foto: Eesti Korteriühistuste Liit

Eestis puudub praegusel ajal kiire lahendus olukorrale, kus puuk­üürnik on end sisse seadnud ning keeldub omanikule tema valdusi tagastamast. Samuti ei või omanik üürnikku ka lihtsalt tänavale tõsta. Nõnda võib juhtuda, et üürileandja ei pääse oma korterisse ning peab ise puuküürniku võlgu tasuma.​

Sellisesse olukorda sattus Linda (nimi muudetud – toim), kes oli abikaasa haiguse tõttu sunnitud oma korterist lahkuma ning üürima uue korteri, mis mahutaks tema lamava haige mehe magamisaset. Et nende enda korter seisis tühjana, otsustas Linda selle üürile anda. Tutvuste kaudu võttiski naine 2019. aasta mais korterisse üürniku. «Mina jäin ise üürnikuks uues kohas ja tema oli minu vanas korteris. Alguses kõik töötas, poiss maksis ilusti üüri, kuid siis ta vallandati,» meenutab Linda.

Vallandamine tõi kaasa võlad. Kuigi juba varemgi maksis mees üüri pigem ebaregulaarselt, vaatas Linda ebameeldivustest kõrvale, sest ühel või teisel moel suutis üürnik siiski üüriraha ära maksta. Täielikult maksmata jätmine tegi naise aga murelikuks.

«Alguses mõtlesin, et pole hullu, kui mõni kuu ei maksa – kriisiaeg ka ja paljud kaotavad töö. Olin mõistev,» räägib ta ning lisab, et mitme kuu vältel valetas mees, et üür laekub kohe-kohe. Kui tänavu märtsis täitus pool aastat viimasest üüri ning vee- ja elektriarvete maksmisest, otsustas Linda, et olukord ei saa jätkuda, ning palus mehel välja kolida. 25. märtsil tegi Linda tütar üürnikule erakorralise lepingu lõpetamise ning palus mehel kahe nädala jooksul ehk 8. aprilliks välja kolida.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles