Poolamets EKRE venitamistaktikast: see ei ole trollimine trollimise pärast

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Jürgen Ligi / Anti Poolamets
Jürgen Ligi / Anti Poolamets Foto: Tairo Lutter

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Jürgen Ligi ütles eile, et EKRE taktika parlamendi tööd takistada on absurdne, sest isikutuvastamise andmekogu ehk ABISi eelnõu algatas 13. oktoobril Mart Helme ise, selle kiitis heaks ja kooskõlastas Martin Helme ning saatis uuele kooskõlastusringile Alar ­Laneman.

«Me tegelikult räägime eelmise valitsuse ja EKRE algatusest,» sõnas Ligi ja lisas, et eelnõu on riigikogule antud ja parlamendi asi on nüüd hääletada ja debateerida, aga kui inimesed on öösel lihtsalt «piinamisel», ei jõuagi asja sisuline külg arutlusele, sest kõik teavad, et siis kehtib kes-­keda-olukord.

Riigikogu EKRE fraktsiooni liige Anti Poolamets vastas Jürgen Ligi kriitikale, et ööistung täitis oma eesmärki. «Oli väga sisukas öö, väga sisukas arutelu, sest me ju käsitlesime eelnõusid ja ma ei ole ammu nii sisukal istungil olnud. Minu arvates me oma eesmärgi saavutasime, et näidata, et selles seaduses on tõsised puudujäägid.» Poolametsa sõnul on Mart Helme kinnitanud, et tema ajal see eelnõu küll algatati, aga sellel saadi õigel ajal sabast kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles