Ligi 17 000 meditsiinitöötajat saavad tänutäheks kinkekaardid

Brita-Maria Alas
Copy
Õed valmistumas mullu märtsis koroonalaine alguses Põhja-Eesti regionaalhaigla intensiivravi palatis patsienti vastu võtma.
Õed valmistumas mullu märtsis koroonalaine alguses Põhja-Eesti regionaalhaigla intensiivravi palatis patsienti vastu võtma. Foto: Madis Veltman

Koroonapandeemias täiskoormusel töötanud õdede ja hooldustöötajate tänamiseks algatatud PAI kampaania raames jagatakse igale neist 50- euro väärtuses kinkekaarte. Esimesed 12 000 õde ja hooldustöötajat saavad kinkekaardi juunikuu jooksul, ülejäänud 5000 augustis. 

Iga õde ja hooldustöötaja saab 50 euro väärtuses PAI kaarte (40- ja 10-eurose kaardi), mida saab kasutada näiteks puhkuse planeerimisel - partnereid, kes PAI kaarte vastu võtavad on nii turismi-, toitlustuse- kui ka meelelahutussektorist.

Alates 31.maist alustati kinkekaartide jagamisega Tallinna lastehaigla ja Ida-Tallinna keskhaigla õdedest ja hooldustöötajatest, kirjeldas õdede liidu asepresident Gerli Liivet. Tema kinnitusel on tänaseks alustatud kaartide jagamisega ka Tartu Ülikooli kliinikumis ja Põhja-Eesti regionaalhaiglas.

9. juunil jagati kaardid Kuressaare haiglale ning 10. juunil said kaardid kätte Ida-Viru keskhaigla õed ja hooldustöötajad. «Uuel nädalal on planeeritud samuti üritusi, kus PAI kaarte üle antakse: Narva, Lõuna-Eesti, Valga ja Läänemaa haiglas toimub PAI kaartide üleandmine 14. juunil, Lääne-Tallinna keskhaiglas ja Pärnu haiglas 15. juunil, 18. juunil aga Viljandi haiglas,» loetles Liivet. Mitmete tervishoiuasutustega ei ole täpset aega kaartide jagamiseks veel kokku lepitud. 

Kinkekaardi saavad ka esmatasandil töötavad õed ja hooldustöötajad. «PAI kaardi saavad kõik Eesti õed ja hooldustöötajad, keda on kokku ligi 17 000. Esimesed 12 000 saavad kaardid kätte juuni kuu jooksul ning ülejäänud 5000 augustis septembris,» kinnitas Liivet.

«Õdede ja hooldustöötajate kaardistamine kestab ning kõigini ise jõuda on meeskonnal keeruline, kuna Eestis ei ole ülevaatlikku ja ajakohast süsteemi, kust saada asutusepõhist infot õdede ja hooldustöötajate kohta,» nentis ta. Siinkohal kutsutakse õdesid ja hooldustöötajaid ka ise aktiivsed olema, ning oma asutuste töötajate nimekirjad palutakse saata kampaania meeskonnale meilitsi: paikaardid@gmail.com.

«On oluline märkida, et iga õde ja hooldustöötaja saab ühe komplekti kaarte allkirja vastu, sealjuures ei mõjuta kaartide arvu see, mitmel töökohal ta töötab,» tuletas Liivet meelde. PAI kampaania kohta leiab rohkem infot õdede liidu kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles