Kaja Kallas saatis Sanna Marinile reisipiiranguid kritiseeriva avaliku kirja

Indrek Ojamets
, reporter
Copy
Sanna Marin ütles vastuseks Eesti kolleegi kirjale, et siseministeerium koostab järgmiseks nädalaks valitsusele ettepaneku ­töörände avamiseks laevadega ja maapiiri kaudu.
Sanna Marin ütles vastuseks Eesti kolleegi kirjale, et siseministeerium koostab järgmiseks nädalaks valitsusele ettepaneku ­töörände avamiseks laevadega ja maapiiri kaudu. Foto: Heikki Saukkomaa via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva

Peaminister Kaja Kallas tegi Soome meedias avaliku pöördumine Soome peaministri Sanna Marini poole. Kallas juhtis kolleegi tähelepanu murekohale, et Soomes töötavate eestlaste töökohad võivad sattuda ohtu, kui inimestel ei ole võimalik kahe riigi vahet reisida.

«Hea Sanna, olen mures. Olen rääkinud sulle sellest murest ­varemgi ­Kesärantas, Portos, Brüsselis ja ka ­telefoni teel,» kirjutas Kallas Soome ajalehes Helsingin Sanomat avaldatud pöördumises.

«Juba neli ja pool kuud on tuhandetes Eesti kodudes lapsed igatsenud oma isa ja ema ning lootnud, et nad tulevad nädalavahetuseks koju. Kurb, et nädalast nädalasse on ootamine ­olnud asjata ja igatsusel pole lõppu. Hea Sanna, selline olukord ei tohiks olla reaalne 2000ndate Euroopa Liidus. Neli ja pool kuud on väikese lapse elus võrdväärne igavikuga,» kirjutas Kallas. Peaminister loodab, et Eesti ja Soome jõuaksid koos lahenduseni, mis lubaks Soomes töötavatel eestlastel taas kodumaa ja töökoha vahel reisida.

Kallas lisas, et märkimisväärne osa Soome kaubandusest toimub meritsi ja suur osa sellest käib ka läbi Eesti, seega on laevandust avatuna ­hoidmine ­vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles