Kaitseliit korraldab ühed ajaloo suurimad laskevõistlused (2)

BNS
Copy

Nädalavahetusel korraldab Kaitseliit Tallinna maleva Männiku lasketiirus Kaitseliidu meistrivõistlused laskmises, mis on tõenäoliselt üle aegade suurimad Eestimaa pinnal toimunud laskevõistlused.

​Osalejad võistlevad kolmes tasemekategoorias - meistriklass, kütiklass ja laskurklass ning kuues võistlusklassis – mehed, naised, noormehed, neiud, poisid ja tüdrukud. Võistlejad võtavad omavahel mõõtu seitsmes harjutuses. Meistrivõistluste stardiprotokolli järgi on kokku 620 stardikohta. Teadeolevat on seni suurimal laskevõistlusel osalenud 487 võistlejat.

Meistrivõistluste krooniks on taasiseseisvunud Eesti ajal esmakordselt Kaitseliidu ülema antav Kaitseliidu meisterlaskuri märk ja meisterlaskuri tunnistus. Selleks pakub väärikat konkurentsi meistriklass, kus osalevad Kaitseliidu struktuuriüksuste esikütid ja parimad laskurid. Kokku antakse 2021 meistrivõistlustel sõja- ja sportrelvadest välja 10 meisterlaskuri märki ja nimetust.

Aastal 1934 andis toonane Kaitseliidu ülem kindralmajor Johannes Orasmaa välja käskkirja number 34, milles seisab, et «Laskevõistlused on kohaks, kus iga tõsine laskur võib esineda oma võimete kohaselt ja seega kõrgväärtusline laskesport ei jää üksi tippmeeste eesõiguseks.»

Erakordne laskevõistlus paneb proovile mitte ainult laskurid, aga ka korraldajad, kohtunikud ja taristu. Samuti saavad elektroonilised süsteemid oma tuleristsed ja kogemuse edaspidiseks. Sportlik vaim, terve keha ja laskeoskus on iga kaitseliitlase hügieenilised omadused.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles