Brigaadikindral Palm asub kaitseväe juhataja asetäitja ametikohale

BNS
Copy
Vabariigi President andis Kaitseväe peastaabi ülemale Veiko-Vello Palmile üle brigaadikindrali auastme.
Vabariigi President andis Kaitseväe peastaabi ülemale Veiko-Vello Palmile üle brigaadikindrali auastme. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseväe peastaabi territooriumil aset leidnud tseremoonial võttis brigaadikindral Veiko-Vello Palm kindralmajor Indrek Sirelilt üle kaitseväe juhataja asetäitja ametikohustused.

Kindralmajor Sirel jätkab teenistust Eesti kaitseväe sõjalise esindajana NATO ja Euroopa Liidu juures, edastas kaitseväe peastaap.

Brigaadikindral Palm alustas teenistust kaitseväes 1992. aastal ajateenijana Kalevi üksik-jalaväepataljonis ning on teeninud muuhulgas Tapa väljaõppekeskuse staabiülemana, peastaabi operatiiv- ja väljaõppeosakonna ülemana, staabiohvitserina Poolas asuva NATO Kirdekorpuse staabis ning olnud kaitseministeeriumi riigikaitse planeerimise osakonna juhataja. Aastatel 2015 kuni 2018 oli kindral Palm 1. jalaväebrigaadi ülem, alates 2018. aasta lõpust kaitseväe peastaabi ülem. Brigaadikindral Palm on lõpetanud Soome riigikaitse kõrgkooli kadetikooli ja kindralstaabiohvitseride kursused, läbinud Balti Kaitsekolledži kõrgema juhtkonna kursused ning osalenud rahvusvahelisel sõjalisel missioonil Afganistanis 2007. ja 2010. aastal.

Kindralmajor Sirel on teeninud pataljoniülemana Viru üksikjalaväe pataljonis ja kaitseväe peastaabi operatiivosakonna erinevatel ametikohtadel. 2004–2005 teenis ta Afganistanis ISAFi staabi ühend- operatiivosakonna planeerimisohvitserina ning oli samas ISA-i Eesti kontingendi rahvuslik vanem. 2005-2006 teenis ta Scoutspataljoni ülemana.

Kindralmajor Sirel oli alates 2006. aastast maaväe staabi ülem ja maaväe ülema kohusetäitja ning 2008. aastast maaväe ülem. Enne praegusele ametikohale asumist teenis ta Hollandis NATO Brunssumi ühendväejuhatuse väljaõppeosakonna ülema asetäitjana. Ta on lõpetanud relvajõudude juhtimis- ja kindralstaabi kursuse Fort Leavenworthis Ameerika Ühendriikides ning Soome Riikliku Kaitseakadeemia kindralite erikursuse. 2009. aastal omandas ta magistrikraadi strateegiliste uuringute alal Ameerika Ühendriikide Maaväe Sõjakolledžis. Kindralmajor Sirel teenis kaitseväe juhataja asetäitjana 2016 aastast.

Kaitseväe juhataja asetäitja täidab kaitseväe juhataja puudumisel tema ülesandeid ning juhib ja korraldab kaitseväe juhataja määratud valdkonna tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles