Soome minnes ei pea enam paljud inimesed koroonatesti tegema

Alexandra Saarniit
Copy
Reisijad laevale minekut ootamas. Foto on illustreeriv.
Reisijad laevale minekut ootamas. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Soome terviseameti uuendatud andmete järgi pole enam teatud juhtudel vaja negatiivset koroonatesti riiki sisenemiseks esitada ning pooliku vaktsiinikuuriga reisijad võivad olla Soomes koroonatesti tegemata kolm ööpäeva, vahendab ERRi uudisteportaal.

Soome terviseameti juhtnöörides nenditi, et riskiriigist (kahe nädala nakatumisnäitaja üle 25 - toim) saabudes ei pea koroonatesti tegema juhul kui Covid-19 on läbi põetud vähem kui kuus kuud tagasi või on olemas tõend vaktsiinikuuri läbimisest ning teisest vaktsiinisüstist on möödas vähemalt kaks nädalat.  

Kahedoosiliste vaktsiinide puhul pääseb Soome koroonatesti nõudeta ka ainult ühe doosi saanud reisija, kuid sel juhul tuleb koroonatest sellegipoolest teha 72 tunni möödudes riiki saabumisest. Kui Soomes viibida vähem kui kolm ööpäeva, siis testi tegemise kohustust ei ole. 

Küll aga puudutavad uued juhtnöörid vaid teatud reisijaid - piiriületus on hetkel lubatud vaid Soome kodanikele ning Soomes elamisõiguse registreerinud EL riikide kodanikele; EL või Schengeni ala riikide elanikest logistikatöötajatele, strateegilise tähtsusega elualade esindajatele, kultuuri-, spordi- või äritegelastele (kutse alusel), Soomes õppivatele tudengitele ning sugulaste-lähedaste külastajatele ja püsisuhte osapooltele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles