Tallinna Siselinna kalmistu sai uue tavandihoone

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy

Täna avas uksed Siselinna kalmistu uus tavandihoone ligikaudu 80-kohalise tseremooniasaali ja teiste vajalike ruumidega.

Alates 21. juunist on linlastel võimalik tellida kõiki matuse- ja kalmistuteenuseid uues tavandihoones, mis asub Toonela tee 7.

Klienditeeninduseks kavandatud pinda on tavandihoones kokku 229 ruutmeetrit, millest enamiku hõlmab kabel ja väiksema osa personali tööruumid. Osa hoonest on ehitatud kahekorruselisena ning seal asuvad kalmistu töötajate olmeruumid, laoruum ja väiketehnika garaaž.

«Uus avar ja helgetes toonides tseremooniasaal mahutab ligikaudu 80 inimest, tavandisaali ees on valgusküllane siseõu. Majas eri tasapindadel asuvat klienditeenindussaali ja tavandiruumi ühendab omavahel kaldteega koridor, kust omakorda pääseb garderoobi ja tualettruumidesse. Selline lahendus võimaldab mugavalt liikuda ka ratastooliga,» tutvustas abilinnapea Eha Võrk äsja avatud hoonet.

«Varasematel aastatel on kliente teenindatud seitsmel kalmistul üle linna ning viimati tehti seda kahes teeninduspunktis – Metsakalmistul ja Rahumäe kalmistul. Nüüd, Siselinna kalmistu tavandimaja valmides, need teeninduspunktid suletakse ning kõik matuseteenused ja kalmude hooldamise teenused saab vormistada ühes kohas – seda juba alates 21. juunist,» selgitas abilinnapea Kalle Klandorf.

Möödunud aasta juunis ühinesid linnaasutused Kadrioru Park ja Tallinna Kalmistud ning ühendasutuse nimetuseks sai Kadrioru Park. Asutuse Kadrioru Park halduses on seitse kalmistut – Siselinna, Liiva, Pärnamäe, Pirita, Rahumäe, Hiiu-Rahu ja Metsakalmistu.

Hoone projekteeris Corson OÜ. Projekteerimisel oli aluseks Arhitektuuribüroo Järve ja Tuulik eskiislahendus. Ehitustööd tegi Montreco OÜ, hoone läks maksma ligikaudu 1,72 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles