GALERII ⟩ Kliimaaktivistid protestivad riigikogu ees puidu põletamise ja SMI-andmete salastamise vastu

Copy

Kliimaaktivistid alustasid teadlaste ja poliitikute toel riigikogu ees meelavaldusega, millega kutsuvad saadikuid hääletama puidu põletamise ja SMI-andmete salastamise vastu.

Kliimaaktivistid ja nende seas ka erakond Eestimaa Rohelised avaldavad Toompea lossi esisel platsil meelt, et astuda vastu valitsuse plaanile seadustada biomassi suuremahulise põletamise põlevkivikateldes koos põlevkiviga ja statistiliste metsainventuuri (SMI-andmete) lähteandmete salastamiseks, mis võimaldaks nende hinnangul agentuuri juhtidele seadusevastast käitumist.

Selline käitumine suurendab raiesurvet, võimendab kliimamuutusi ning kaotab võimaluse teadlastel kontrollida andmete õigsust, leiavad rohelised.

Roheliste teatel on meeleavalduse eesmärgiks tuua eelnõude valukohad avalikkuse ette ja seeläbi pidurdada seaduste ebademokraatlikul viisil vastuvõtmist ja soodustada avalikku arutelu vastavatel teemadel.

«Riigikogu ja valitsuse kohus on meie ühiseid loodusväärtusi hoida, mitte neid ahju ajada. Riigikogulased olge julgemad, tulge teaduse ja õigluse poolele üle või astuge eest ja laske meie noortel endil otsustada oma tuleviku üle ning ehitada hoolivamat rohelist Eestit,» ütles roheliste esinaine Züleyxa Izmailova.

Eelnõu 292 suhtes kriitilised täiendusettepanekud ei ole läbinud arutelu komisjonides, samas on arutelu aga olemusliku tähtsusega riigikogu õiguspäraseks toimimiseks, lisati teates.

Meeleavaldust korraldavad kliimaliikumine Fridays For Future, MTÜ-d Päästame Eesti Metsad, Eesti Metsa Abiks ja Eesti Roheline Liikumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles