Lasnamäe jaanituli jääb sel aastal ära

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Lasnamäe jaanituli 2019. aastal.
Lasnamäe jaanituli 2019. aastal. Foto: Sander Ilvest

Terviseameti soovitusel jätab Lasnamäe linnaosavalitsus ära traditsioonilise jaanipäeva peo Paeväljal.

«Kuigi üleriigilised piirangud inimeste kogunemisele leevenesid, leppisid Harjumaa omavalitsused terviseameti soovitusel kokku, et sel aastal jaanituled paraku jäävad ära. Selleks, et COVID-19 nakatumise näitajad ei läheks kiiresti üles ja saaksime jätkuvalt suve nautida, peame tänavu loobuma lasnamäelaste armastatud traditsioonilise jaanitule korraldamisest. See ei sega aga linlastel jaanipäeva tähistada oma lähedaste-tuttavate seltsis iseseisvalt. Panen südamele, et lõkke tegemisel peab järgima kõiki ohutusabinõusid ning kindlasti tuleb enda järel prügi ära koristada,» ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Paevälja haljasalale ning Iru silla lähedal asuvale puhkealale paigutatakse järgmise nädala alguses prügikonteinerid. Inimesed, kes soovivad seal iseseisvalt jaanipäeva tähistada, saavad oma prügi mugavalt lähedal paiknevasse konteinerisse jätta.

Avalikus kohas grillimisel peab juhinduma kehtivatest reeglitest ning käituma vastavalt päästeameti soovitustele.

«Muidugi on kahju, et suurt rahvapidu seekord juuni lõpus Lasnamäel ei peeta. Samas keskendume praegu sellele, et ette valmistada suurejoonelist Lasnamäe päevade programmi,» lisas Svet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles