Kaja Kallast usaldab 55 ja umbusaldab 36 riigikogu liiget (2)

Alexandra Saarniit
Copy
Umbusaldaja Mart Helme seletab reformierakondlasele Siim Kallasele, miks valitsusjuht usaldust ei vääri.
Umbusaldaja Mart Helme seletab reformierakondlasele Siim Kallasele, miks valitsusjuht usaldust ei vääri. Foto: Eero Vabamägi

Eilsel täiskogu istungil Stenbocki majas arutati esimese päevakorrapunktina Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Isamaa fraktsiooni umbusaldusavaldust peaminister Kaja Kallasele (Reformierakond). Umbusaldus peaministrile kukkus aga läbi – selle poolt oli 36 ja vastu 55 riigikogu liiget.

EKRE ja Isamaa esitasid Reformierakonna esimehe peaminister Kaja Kallase vastu umbusaldusavalduse, süüdistades valitsust ebakompetentsuses. «Kaja Kallas ei sobi Eesti Vabariigi peaministriks,» sõnas Henn Põlluaas (EKRE) umbusalduse läbirääkimistel.

«Kaja Kallase eestvedamisel on Reformierakonna ja Keskerakonna valitsus mänginud mõne kuuga maha eelmise valitsuse loodud tingimused majanduse arenguks ja Eesti kaitsevõime tõstmiseks. Valitsus on teinud terve rea ebakompetentseid majanduspoliitilisi otsuseid, mis kahjustavad oluliselt Eesti ettevõtteid, maapiirkondade arengut ja riigi julgeolekut,» seisis umbusaldusavalduses.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles