Keegi pole metsanduse arengukavaga rahul – üks pool tahab kaitsealade, teine raie vähendamist (31)

Ülle Harju
, reporter
Copy
Eile protestimiitingul Toompeal nõudsid keskkonnakaitsjad raiemahu vähendamist ja keskkonnaministeeriumi asekantsleri Marku Lampi lahkumist. Miitingu korraldasidi Fridays For Future, MTÜ-d Päästame Eesti Metsad, Eesti Metsa Abiks ja Eesti Roheline Liikumine.
Eile protestimiitingul Toompeal nõudsid keskkonnakaitsjad raiemahu vähendamist ja keskkonnaministeeriumi asekantsleri Marku Lampi lahkumist. Miitingu korraldasidi Fridays For Future, MTÜ-d Päästame Eesti Metsad, Eesti Metsa Abiks ja Eesti Roheline Liikumine. Foto: Sander Ilvest

Metsanduse arengukava (MAK2030) juhtkogu analüüsis eile ettepanekuid, mida tehti seinast seina: looduskaitsjad soovivad raiemahu vähendamist vähemalt kolmandiku, puidutöösturid aga rangelt kaitstava metsa vähendamist poole võrra.

«Metsanduse arengukava eesmärk on, et metsandus oleks kestlik ja jätkusuutlik,» kinnitasid nii keskkonnaminister Tõnis Mölder (KE) kui ka metsanduse arengukava juhtkogu esimees, maaülikooli professor Rein Drenkhan eilsel metsanduse arengukava tutvustusel riigikogus.

«Eesmärk on, et metsa võiks olla samapalju kui praegu,» lisas riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Yoko Alender (RE). Kestliku raiemahu peaksid teadlased välja arvutama lähikuudel.

«Tuleme välja ühtlase kasutuse arvuga,» lubas Rein Drenkhan.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles