Jaaniõhtuks! Ribi grillile, kartul pliidile

Britt Rosen
Copy
Ürdiseks-hapukooreseks klopitud värske kartul. FOTO: Juta Kübarsepp
Ürdiseks-hapukooreseks klopitud värske kartul. FOTO: Juta Kübarsepp Foto: Juta Kübarsepp

JAANITOIDUD. Magushapud rabarberiribid, ürdiseks-hapukooreseks klopitud varajased kartulid ja kalamarjakaste kuuluvad Nami-Nami toiduportaali juhi Pille Petersoo jaanilaua hittroogade hulka.

Nagu kalaga, passivad ka rabarberiribide või ükskõik millise muu grill-liha kõrvale ideaalselt varajased kartulid. Pärast seda, kui sõbrad olid kord ühel jaanipeol pakkunud klopitud kartuleid, kuulub sümpaatia just neile. Retsept on pärit Ida-Soomest Savost, kus neid tuntakse nimega kesäpotut või hyrskypotut – väikesed värsked koorimata kartulid keedetakse soolases vees pehmeks ja kurnatakse. Siis lisatakse potti võid, hapukoort ja ohtralt suvist maitserohelist ning kogu kraam klopitakse-raputatakse korralikult läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles