Punak: nürimeelselt rumal on liikluses õppetunde anda teisi ohtu pannes (2)

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy
Maarja Punak
Maarja Punak Foto: Sille Annuk

Ühes Facebookis ilmunud postituses lubati grupis sõitvatest jalgratturitest mööda sõita nii lähedalt kui võimalik, et «keegi saaks mingi toksu ära». Politseinik Maarja Punakut kriipis taoline väljaütlemine valusalt hinge.

Kõnealuses postituses, mille pildil olid jalgratturid kahes reas, küsiti, kas on raske võtta üksteise järgi. «Üldiselt ma austan rattureid, aga selline vaatepilt ajab harja punaseks ja üritan nii lähedalt mööda sõita, kui võimalik, et keegi saaks mingi toksu ära. Rõõm on kohe vaadata, kuidas nad selle peale tõllerdama hakkavad ja tõmbavad ritta ära nii nagu peab. Mitu sellist klouni hukkuma peab enne, kui aru saavad, et nii ei sõideta maanteel?»

Foto: Facebooki kuvatõmmis

Maarja Punak võttis seepeale sotsiaalmeedias sõna ja meenutas, et ta on korra sõitnud linnas äärekivisse ning põlve marraskile kukkunud, sest mööduv auto ei arvestanud sellega, et tema peegel võib ratturit riivata. «Seega sellised ütlemised sotsiaalmeedias kriibivad valusalt mu hinge,» tõdes Punak.

«Kui teise liikluses osaleja käitumine on sobimatu või seadusevastane, siis teavita sellest häirekeskust helistades 112. Nürimeelselt rumal on hakata liikluses andma õppetunde selliselt, et oma käitumisega pannakse ohtu kellegi teise tervis või isegi elu. Ühegi rattaga kukkumise tagajärge ei saa eales ette ennustada,» nentis ta.

Punakul on hea meel, et Eesti teedel on üha enam liiklemas rattureid, kellel on tervist ja jaksu, et enda keha ja vaimu treenida. «Aeglustamine ja neist ohutult möödumine ei tohiks olla olla eriliseks väljakutseks ühelegi sõiduautojuhile. Juht peab varuma piisavalt aega enda sõitudeks ning ei tohi tegeleda kõrvaliste asjadega, et teisi liiklejaid õigeaegselt märgata. Lisaks soovitan mõelda, et millal ise viimati rattaga sõitsite ja selle ettevõtmise enda plaanidesse mahutada. Käies kellegi teiste kingades kasvõi korra, siis ehk tuleb teineteise mõistmine ka paremini välja.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles