Nädala taust ⟩ Isamaa seisab viimaste aastate põhimõttelisima vastasseisu ees (13)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Lavly Perling teatas kandideerimisest erakonna Isamaa juhiks. 
Lavly Perling teatas kandideerimisest erakonna Isamaa juhiks. Foto: Mihkel Maripuu

Pühapäeval Tartus toimuv Isamaa suurkogu on märgiline: lisaks sellele, et juhiks pürgivad pikaaegne poliitik ja viimased neli aastat Isamaad juhtinud Helir-Valdor Seeder ning tema vastaskandidaat on endine riigi peaprokurör, kuid poliitikas uus tulija ja Isamaa siseopositsiooni Parempoolsete esindaja Lavly Perling, kätkeb vastasseis ka põhimõttelist suunamuutust erakonnas.

Kindel on samuti, et ükskõik kumb peaks saama Isamaa järgmiseks juhiks, on määrav, kuidas erakond siseheitluse järel edasi läheb.

Mida lubatakse? Seedri hinnangul on eelseisval suurkogul vaja erakondlastel langetada ideoloogiline valik: kas konservatiivne või liberaalne maailmavaade. Perling peab taolist seisukohta pseudovastandumiseks. «Soovime näidata inimestele, et on olemas üks erakond, mis hoolib Eestist, meie rahvusest, kultuurist ja selle igavesest säilimisest,» toonitas Perling. Milles siis kandidaatide peamine erinevus seisneb?

Seedri sõnul vajab Eesti rahvuslik-konservatiivset Isamaad, mille edu ja mõjukust ei saa vaadata ainult reitingute järgi – oluline on poliitika elluviimine. «Julged otsused ja Eesti asja ajamine ei ole alati populaarne, aga seda tuleb teha sellele vaatamata,» toonitas Seeder.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles