Canoni töötajad peavad kontorisse pääsemiseks tehisintellektile naeratama

Copy
Canoni töötajad Hiinas peavad tööle tulles mitte ainult end näotuvastuskaameraga identifitseerima, vaid ka tehisintellektile naeratama.
Canoni töötajad Hiinas peavad tööle tulles mitte ainult end näotuvastuskaameraga identifitseerima, vaid ka tehisintellektile naeratama. Foto: Cambodia, P.i. Network

Canon on Hiinas jõudnud invasiivses töökohaseires uuele tasandile. Firma töötajad peavad tööle tulles mitte ainult end näotuvastuskaameraga identifitseerima, vaid ka tehisintellektile naeratama. Seejärel otsustab algoritm, kas töötajad näivad piisavalt õnnelikud, et kontoriruumidesse siseneda või näiteks koosolekuid broneerida.

Firma tuli The Verge’i andmetel oma naeratusi ära tundva tehisintellektiga vaikselt välja juba möödunud aasta lõpul, kuid sellest hoolimata ei ole see suurt tähelepanu saanud. Väljaande hinnangul on see märk sellest, et invasiivne, alandav ja pealetükkiv töökohajärelevalve on muutunud väga tavaliseks ning sellised suundumused on koroonapandeemia varjus vaid hoogu juurde saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles