Harku valla majapidamised ägavad veenappuse käes (1)

Dominika Pankova
Copy
Kaia Reinsalu kurdab kohatise nõrga veesurve ja katkestuste üle pärast ühisveevärgiga liitumist. Kastmiseks kasutab ta oma ühistu puurkaevu vett.
Kaia Reinsalu kurdab kohatise nõrga veesurve ja katkestuste üle pärast ühisveevärgiga liitumist. Kastmiseks kasutab ta oma ühistu puurkaevu vett. Foto: Mihkel Maripuu

Kaia Reinsalu on Harku vallas asuva Muraste küla suvilate rajooni elanik. Pühapäeva õhtul läks ta duši alla, ja oh üllatust – vett ei olnud. Tuleb välja, et tervel Harku vallal oli sel õhtupoolikul probleeme veevarustusega.

Põhjuseid võib olla mitu. Näiteks viibutavad mõned kohalikud näppu Harku valla vee-ettevõtte OÜ Strantumi poole. Nimelt olla ühisveetorustik valesti planeeritud.

Kaia Reinsalu põrutab: «Trass tuli kahe meetri sügavusele raiuda, kõigi hoovid olid segi pööratud ning tulemus on see, et pole vett, seisad seebisena duširuumis.» Naine mõtles pühapäeval kriitilisimal hetkel, et pistab külmaveevooliku vannitoa aknast sisse. «Vesi kaob suvalisel hetkel,» lisab ta.

Strantum käib välja aga teise teooria: nimelt põhjustab probleemi tarbevee kasutamise hüppeline kasv kuumade ilmadega, mille tõttu veesurve vähenebki. Seetõttu on ettevõte palunud loobuda joogivee kasutamisest kastmisveena või kasta öisel ajal.

Murastes elav Külli arvab ka, et veekriisi on põhjustanud järsk veebasseinide täitmine.

Reinsalu aga ei usu, et asi oleks kastmises. «Me kastame ikka oma puurkaevuga,» toonitab ta. Siiski peab ta ühel hetkel hakkama kastma ühisveevärgi veega. Põhjus on lihtne: detailplaneeringu järgi läheb tema puurkaev likvideerimisele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles