Äike toob jaanipäevaks värskendust, aga põrgupalavus on visa taanduma (1)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
Rahvamassid pühapäeval Pärnu rannas. Täna võib sündida uus kuumarekord.
Rahvamassid pühapäeval Pärnu rannas. Täna võib sündida uus kuumarekord. Foto: Jüri Looring/Pärnu Postimees

Kuigi ilmataat viskab muudkui leili juurde, on harjumatu leitsak tallinlaste hinnangul teatud ebameeldivustega siiski üleelatav.

Nimelt andis Norra ilmateenistus teada, et täna võib Tallinna ja Tartut tabada uus soojarekord: lausa 37 soojakraadi. Praegune Eesti soojarekord on 35,6 kraadi, mis mõõdeti 1992. aasta 11. augustil Võrus.

Postimees uuris eile tallinlastelt, kuidas ebahariliku kuumusega toime tullakse.

Soovidega tasub olla ettevaatlik

Balti Jaama turu esisel õhkas eile keskpäeval kuumust nii ülevalt kui ka alt. Leevendust pakkus turuplatsi varjualune, ent isegi seal näitas termomeeter 32 kraadi. Vaatamata sellele, et eranditult kõik ostlejad ja müüjad laubalt higi pühkisid, tundsid inimesed harjumatust troopikapalavusest rõõmu.

«Puhas rõõm!» naeratas mööduja Maret, kes tõmbas sõbrannaga puu vilus hinge. «Mina tunnen ennast väga hästi, mulle väga meeldib,» ütles ta. «Praegu oleks rumal tahta seda, mida meil on peaaegu 11 kuud. Kaua see ikka aega võtab, kui varsti hall katus jälle peale tuleb. See on praegu parim, mis olla saab,» arvas ta, lisades, et päike on siiski parim viis D-vitamiini ammutamiseks.

Ka maasikaid ostmas käinud Irina ei kurda liigse kuumuse üle, sest olles elanud Aasias, on ta soojusega harjunud. «Küll aga tahaksin, et õhtul oleks natuke jahedam. Muidu pühapäeval käisin Pärnus ja olin päev otsa meres, vesi oli 27 kraadi! Väga mõnus oli. Vesi päästab!» tõdes ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles