Ravimite liidud Tanel Kiigele: ravimipoliitika kavand ei ole heaks kiitmiseks valmis

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Ravimitootjatele, hulgimüüjatele, patsientidele ja proviisoritele ei sobi Tanel Kiige juhitud ravimipoliitika kavand.
Ravimitootjatele, hulgimüüjatele, patsientidele ja proviisoritele ei sobi Tanel Kiige juhitud ravimipoliitika kavand. Foto: Postimees

Proviisorite, ravimitootjate, ravimihulgimüüjate, farmaatsiaseltside ja -liitude juhid saatsid tervise- ja tööministrile pöördumise, milles leiavad, et ministeeriumi alustatud ravimipoliitika kavand ei ole praegu heaks kiitmiseks veel valmis ning ei saa sellisel kujul õnnestuda. 

«Praegust kavandit tuleb paraku kirjeldada kui ebaühtlast, kohati ülemäära pikka ja poliitikakujundamise tasandile liigselt detailselt lähenevat, teisalt aga kui sisulistest teemadest üle libisevalt üldsõnalist käsitlust,» kirjutasid pöördumises Tartu ülikooli farmaatsiainstituudi juhataja, professor Ain Raal, Eesti patsientide liidu juhatuse liige Kadri Tammepuu, Eesti ravimitootjate liidu juhatuse liige Riho Tapfer, meditsiinitehnilise hariduse keskuse juhataja Lilian Ruben, Eesti proviisorapteekide liidu juhatuse liige Ly Rootslane, Eesti akadeemilise farmaatsiaseltsi juhatuse esimees Daisy Volmer, Eesti farmaatsiaseltsi juhatuse lige Piret Uibokand ja Eesti ravimihulgimüüjate liidu tegevjuht Teet Torgo.

Nende hinnangul vajavad dokumendi teemade vastastikune seostatus ja mõjud  analüütilist läbitöötamist ja -kirjutamist. «Viimase veebiarutelu käigus sai ka selgeks, et dokumenti ei ole kahjuks võimalik kiirete kosmeetiliste muudatustega valmiskujule viia. Rõhutame, et praegusel kujul ei ole tegemist dokumendiga, mille alusel saaks järgmise kümne aasta jooksul ravimivaldkonna arengut reaalselt kujundada ning millesse saaksime huvitatud osapooltena tegelikult panustada,» nentisid nad. Seetõttu on nad ka sunnitud jääma ministeeriumiga eriarvamusele selles, et dokumendi praegusest üldsõnalisusest piisab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles