Harjumaal hukkus neljanda korruse aknast alla kukkunud laps

Postimees
Copy
Leinaküünal. Pilt on illustratiivne
Leinaküünal. Pilt on illustratiivne Foto: unsplash.com

Harjumaal juhtus eile traagiline õnnetus, kus väike laps kukkus alla kortermaja neljanda korruse aknast, mis oli palava ilmaga lahti jäetud ja sai surma.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja Leana Loide palub arvestada selle traagilise juhtumi kajastamisel lähedaste kaotusvalu, sest tegemist on küllalt väikese asumiga, kus inimesed teineteist tunnevad.

«Palavad ilmad sunnivad eluruumide õhutamiseks aknaid lahti jätma, kuid tekitavad ka vabaduse tunde, mis meelitab lahtise akna juurde uudishimulikke lapsi,» hoiatab PPA sotsiaalmeedias.

PPA teatel on viimastel nädalatel Eestis juhtunud mitu õnnetust, kus lapsed on lahtisest aknast alla kukkunud.

«Kodu on lapsele kõige turvalisem koht, kuid ainult sel juhul, kui täiskasvanud nende tegemistel silma peal hoiavad,» toonitas PPA. «Tegelikkuses juhtub lastega kõige rohkem õnnetusi just kodu kaitsva nelja seina vahel. Väikelaste vanemad võiksid kõrgematel asuvatel korrustel akende ja rõduuste lingid eemaldada või asendada tavalised lingid lapselukuga linkidega.»

Samuti ei tohiks lapsi järelevalveta jätta. «Isegi väga pisikesel lapsel võib aknalauale pääsemiseks kuluda vaid mõni sekund. Ka alaealise õe või venna hoolde jätmise asemel tasuks eelistada täiskasvanu järelevalvet,» soovitab PPA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles