Eesti Pank: enamik inimesi hoiab Eesti kroone alles mälestuseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks ja pool aastat pärast eurole üleminekut on ringluses veel 50 miljoni väärtuses kroone.
Kaks ja pool aastat pärast eurole üleminekut on ringluses veel 50 miljoni väärtuses kroone. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Uuringufirma TNS Emori mullu detsembris korraldatud küsitluse andmetel hoidis 81 protsenti vastanutest alles Eesti krooni pangatähti või münte ning peamiselt hoitakse neid mälestuseks.

Kroonide omanikest 83 protsenti säilitab kroone mälestuseks ning 14 protsenti pole pidanud vajalikuks rahavahetusega kiirustada. Vastajate seas polnud ühtegi inimest, kellel oleks kroonisularaha alles säästude hoidmiseks, teatas Eesti Pank.

Küsitluse kohaselt on 65 protsendil kroonisularaha alles vähem kui 100 krooni väärtuses. Enam kui 1000 krooni on alles kolmel protsendil vastanutest.

Uuringu tellis Eesti Pank ning kokku osales uuringus 500 inimest.

Selle aasta algusest saab kroone eurode vastu vahetada Eesti Panga muuseumis kursiga üks euro võrdub 15,6466 krooniga. Raha saab vahetada ilma teenustasuta, piiramatus koguses ja tähtajatult.

Lisaks jätkavad 2012. aasta esimesel poolel samadel tingimustel kroonide vahetamist eurodeks Swedbank ja SEB Pank kõikides sularahakontorites üle Eesti. Kroone saab vahetada ka Sampo Panga ja Krediidipanga osades kontorites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles