Kuus silmapaistvat tartlast saavad linnalt medali

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Tartu medal.
 
Tartu medal.  Foto: Margus Ansu

Tänavu on Tartu linna medalisaajate seas ülekaalus koroonakriisi eesliinil tegutsenud tartlased. Nii pälvivad tunnustuse terviseameti Lõuna regiooni juht Tiia Luht, Tartu ülikooli kliinikumi kriisikomisjoni juht Joel Starkopf, päästeameti Lõuna päästekeskuse juht Margo Klaos. Ent nende kõrval tõstetakse aumärgi kavalerina esile ka linna kauaaegne välissuhete juht Sirje Bork, kirjanik, näitleja ja kultuuriloolane Enn Lillemets ja ettevõtja Janek Veeber.

Tiia Luhta tänatakse selle eest, et ta on olnud professionaalne ja toetav partner Tartu kriisimeeskonnale kogu koroonakriisi vältel. Ta on nõustanud ja toetanud ka linna koole ja lasteaedu ning ürituste korraldajaid.

Joel Starkopf on olnud koroonapandeemia algusest Tartu ülikooli kliinikumi kriisikomisjoni juht. Tema juhtimisel korraldati ümber kliinikumi töö kriisivajadustele vastavaks.

Margo Klaos on pakkunud linnale mitmekülgset tuge ohutus- ja kriisivaldkonnas. Koroonakriisis tegutses Klaos ka Lõuna regiooni eriolukorratööde juhina.

Sirje Bork töötas üle 20 aasta Tartu linnavalitsuse välissuhete juhina ja edendas aktiivseid suhteid Tartu sõprus- ja partnerlinnade ning paljude teiste koostööpartneritega.

Enn Lillemetsa puhul öeldakse, et ta on teinud Tartu kultuuriruumi suuremaks ja huvitavamaks mitmes valdkonnas. Tema esinemised ja kirjutised on pakkunud paljudele huvilistele inspiratsiooni. Lillemets on ka Pallase ühingu algataja.

Janek Veeber on aastaid toetanud mitmete alade tippsportlasi ja spordiüritusi. Tema juhitud AS Giga on ka Vanemuise sümfooniaorkestri Kassitoome suvekontserdi pikaajaline toetaja. Mullu rajati Giga Investeeringute toel Raekoja platsile uisuväljak.

Medalid antakse kätte Tartu linna päeval, 29. juunil raekojas. TPM

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles