Rebase tapnud ametnik nõuab kommentaatoritelt tuhandeid eurosid (16)

Alexandra Saarniit
Copy
Robert Sarv
Robert Sarv Foto: Raul Mee

Haamriga rebase tapnud Kärdla haldusjuht Toomas Vannas on oma advokaadi Robert Sarve abiga välja saatnud kümneid kirju, nõudmaks tuhandeid eurosid inimestelt, kes käisid Vannase ja tema teo kohta kommentaariumites arvamust avaldamas.

Tänaseks on ühtse liidu moodustanud 12 nõudekirja saanud inimest, kellelt kõigilt nõutakse rebase tapmise teema kommenteerimise eest vähemalt tuhat või rohkem eurot ning kes tunnevad, et nõutud summa ei ole õigustatud.

Möödunud aasta augustis leidis Hiiumaal Kärdlas aset vahejuhtum, kus Sadama tänaval asuvasse spordipoodi jooksis remondiruumi peitu rebasepoeg. Toomas Vannas järgnes loomale, misjärel ta rebasepoja haamriga tappis, põhjendades oma tegu metslooma ettearvamatusega. Vannasele määrati 300-eurone rahaline kohustus kogukonna hüvanguks, mis suunati merendusspordiga tegeleva ühingu toetuseks.

«#aitab ei jaksa enam iga päev lugeda, kuidas mingid töllid loomi haamriga surnuks peksavad ja teised töllid neile selle eest pai teevad! igal juhul täienes mu loomapiinajate nimekiri nüüd ühe nime võrra,» kirjutas (kirjaviis muutmata – toim) Fideelia-Signe Roots möödunud aasta augustikuus Facebookis Eesti Loomakaitse Liidu seinal. Seitse kuud hiljem, märtsis, pöördus tema poole Vannase lepinguline esindaja, vandeadvokaat Robert Sarv, nõudes õigusabikuludeks 453 eurot, Vannasele aga 600. Roots olevat ebakohaste väärtushinnangute avaldamisega oluliselt Vannase mainet rikkunud.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles