Merkeli ja Macroni idee jahmatas Eesti poliitikuid (5)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Peaminister Kaja Kallas osales kolmapäeval ja neljapäeval Brüsselis toimuval Euroopa Liidu riigipeade ja valitsusjuhtide kohtumisel.
Peaminister Kaja Kallas osales kolmapäeval ja neljapäeval Brüsselis toimuval Euroopa Liidu riigipeade ja valitsusjuhtide kohtumisel. Foto: POOL

Kolmapäeval tegid Saksamaa ja Prantsusmaa vahetult enne Euroopa Liidu Brüsseli tippkohtumise algust ettepaneku kaaluda kohtumist Vene presidendi Vladimir Putiniga, kes möödunud nädalal kohtus Genfis USA riigipea Joe Bideniga. Selle vastu on aga Eesti ja ka teised liikmesriigid.

Välismeedia allikate sõnul tahab Saksamaa kantsler Angela Merkel, et Euroopa Liit kaaluks Venemaa presidendi Vladimir Putini kutsumist ELi liidrite tippkohtumisele. Allikate sõnul toetab Merkeli initsiatiivi ka Prantsusmaa president Emmanuel Macron.

Paljud ELi liikmesriigid, eriti Ida-Euroopast, on Kremliga kõneluste pidamise suhtes äärmiselt umbusklikud ja tippkohtumise vastu. Nende hulgas ka Eesti. Meie peaminister Kaja Kallas (RE) rääkis neljapäeval Brüsselis meediale, et viimasel ELi tippjuhtide kohtumisel nõustusid kõik tippjuhid, et Venemaa on suur ja kasvav oht Euroopa Liidule, ta on üha agressiivsem.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles