Vabadusse pääsenud rebane põhjustas loomakaitsjate ja omaniku vahel tüli

Margus Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Jooksu pääsenud ja hiljem Eesti Metsloomaühingu inimeste poolt Lääne-Virumaal kinni püütud rebane. 
Jooksu pääsenud ja hiljem Eesti Metsloomaühingu inimeste poolt Lääne-Virumaal kinni püütud rebane. Foto: Eesti metsloomaühing

Lääne-Virumaal Vinni vallas asuvast väikest loomaaeda meenutavast talust eelmisel kuu alguses putku pannud ja loomakaitsjate poolt mitu nädalat hiljem kinni püütud valge kasukaga rebane vallandas selle omaniku ning looma päästmisaktsiooni korraldanud Eesti Metsloomaühingu vahel paraja kempluse.

Enam kui saja elanikuga Rahkla külas oma majapidamises igasuguseid põnevaid loomi ja linde kasvatav ning neid ümberkaudsetele lahkelt tutvustav Marek Riima, kellele kuuluvast aedikust nelja-aastane Lätist pärit sinirebase järeltulija väljapääsu leidis, heidab loomakaitsjatele ette ebaviisakat ja üleolevat suhtumist. Samuti ei mahu mehele hinge, et ühing pressib temalt raha välja, kuid ei soovi samal ajal aidata looma tuvastada. Loomakaitsjad näevad omakorda probleemi lemmiku ükskõikses kohtlemises, öeldes, et nende sekkumiseta võinuks rebane hukkuda.

Kodust kaugel seigelnud looma märkas juuni alguses esmalt Eesti Metsloomaühingu Lääne-Viru piirkonnajuht. Samal ajal liikus info ka mitmete kohaliku jahiseltsi liikmete seas. Paar kütti jõudsid üsna julgelt poseerinud loomast piltegi teha. Ligi 30 kilomeetrit eemal Rakke külje all asuvasse Kamariku karjääri jõudnud rebase tabasid ja viisid varjupaika lõpuks loomakaitsjad, kel tuli teda selleks eelnevalt paar nädalat meelitada ja sööta. 

Edasi võttis lugu aga inetu pöörde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles