Võrumaa Kutsehariduskeskuse direktoriks saab Eveli Kuklane

Dominika Pankova
Copy
Võru maasekretär Eveli Kuklane avaldas rõõmu selle üle, et Võrus vähemalt on, kellele maavalitsuse asju üle anda. Paljudes kohtades on see veel selgusetu.
Võru maasekretär Eveli Kuklane avaldas rõõmu selle üle, et Võrus vähemalt on, kellele maavalitsuse asju üle anda. Paljudes kohtades on see veel selgusetu. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Haridus- ja Teadusministeeriumi läbi viidud konkursi Võrumaa Kutsehariduskeskuse direktori kohale võitis Eveli Kuklane. Kuklane asub tööle uue õppeaasta alguses, kui senine direktor Tanel Linnus siirdub pensionile.

Mai lõpus väljakuulutatud konkursile laekus viis avaldust. Esimeses voorus lisaks dokumentidele ja motiveeritud avaldusele esitasid kandidaadid ka video oma visioonist kooli edasistest arengutest.

Hindajaks oli laiapõhjaline komisjon, kuhu lisaks ministeeriumile kuulusid veel riigigümnaasiumite ja kutsekoolide juhid ning kohaliku omavalituse, omavalitsuste liidu ja kutseõppekeskuse nõunike kogu esindajad. Komisjoni otsus Evelin Kuklase koolijuhi valimise osas oli üksmeelne.

«Eveli Kuklase tugevuseks saab välja tuua Kagu-Eesti kohalike olude põhjalik tundmine,» ütles Haridus- ja Teadusministeeriumi riigikoolide osakonna juhataja Raivo Trummal. «Usun, et tal on potentsiaali saada kutsehariduse eestvedajaks Võrumaal.»

Eveli Kuklane on eelnevalt töötanud Rahandusministeeriumis kohalike omavalitsuste nõunikuna, kus teda on muuhulgas tunnustatud aasta eestvedaja 2019 ja regionaalvaldkonna parima tiitliga.

«Võrumaa Kutsehariduskeskus on minu silmis väga eriline kool: seal on kaasaegne õppetaristu, muljetavaldav õppekavade hulk ja tulevikku vaatav täiendusõppe koolituste nimekiri. Võrumaa Kutsehariduskeskusel on väga suur roll Võru maakonna ja lähiregiooni tuleviku kujundamisel. Ainult läbi järjepideva arengu on see roll teostatav,» sõnas Kuklane.

Enne töötas ta Võru maavalitsuses maasekretärina ja riigikohtus kommunikatsiooniosakonna juhatajana. Lisaks kõrgharidusele õigusteadustes on Eveli Kuklane omandamas teist magistrikaadi ettevõtluse ning tehnoloogia juhtimise erialal.

Võrumaa Kutsehariduskeskuse senine direktor Tanel Linnus siirdub alates uuest õppeaastast väljateenitud pensionile. Uus direktor alustab tööd 30. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles