Eile Harjumaal auto alla jäänud 90-aastane naine suri

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Täna suri haiglas 90-aastane naine, kes jäi eile Lääne-Harju vallas Tallinna-Paldiski maanteel teed ületades auto alla.

Esmaspäeval kella 12.30 ajal juhtus liiklusõnnetus Harjumaal Lääne-Harju vallas Tallinna-Paldiski maantee 29. kilomeetril, kus esialgsetel andmetel ületas 90-aastane naine sõiduteed ja sai löögi sõiduautolt Mitsubishi, mida juhtis 61-aastane kaine ja vastava kategooria juhtimisõigusega naine.

Jalakäija toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse, kus ta saadud vigastustesse täna suri. Õnnetuse toimumise kohas oli lubatud kiiruseks 70 km/h.

«Selle õnnetuse täpsed asjaolud selguvad menetluses, kuid esialgsetel andmetel viibis kannatanu õnnetuse toimumise hetkel sõiduteel. Asulavälisel teel peavad jalakäijad liikuma vastava tee puudumisel sõidutee vasakus ääres ning tee ületamisel tuleb eelnevalt veenduda, et lähenemas pole sõidukeid. Maanteel on sõidukite kiirused suuremad kui linnaliikluses, mistõttu on ka pidurdusmaa pikem ning teed ületades tuleb olla täiesti kindel, et seda jõutakse teha aegsasti. Võimalusel tuleb teeületuseks kasutada ülekäigukohta,» ütles Põhja prefektuuri operatiivjuht Mihkel-Jaagup Laats.

Sel aastal on jalakäija osalusel Eestis juhtunud 114 liiklusõnnetust, milles on saanud vigastada 110 inimest ja hukkunud kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles