Venitustaktika läks maksumaksjale maksma kümneid tuhandeid eurosid (8)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Aktiivseimad sõnavõtjad riigikogu suures saalis tulevad peamiselt EKREst.
Aktiivseimad sõnavõtjad riigikogu suures saalis tulevad peamiselt EKREst. Foto: Sander Ilvest

Sel kuul riigikogus Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) dirigeeritud venitustaktika, ööistungid ja kaks täiendavat istungit nädalavahetusel läksid maksumaksjale maksma üle 26 830 euro. Ka jäi lõppenud riigikogu kevadistungjärk ajalukku paljude kaugosalusega istungitega, mis võimaldasid rahvasaadikutel suure saali istungitel kõneleda ja hääletada oma kodust lahkumata.

Hoolimata võimalusest osaleda riigikogu suure saali töös distantsilt, oli siiski saadikuid, kes paistsid silma paljude puudumistega. Kokku toimus jaanuarist juunini 73 riigikogu istungit, neist enim ehk 17 korral puudus istungist Keskerakonna liige Martin Repinski.

Vähemalt kümme korda on istungitelt puudunud ka Mihhail Korb (Keskerakond), Lauri Läänemets (SDE), Eerik-Niiles Kross (Reformierakond), Jevgeni Ossinovski (SDE) ja Marko Mihkelson (Reformierakond). Puudumiste hulka arvestatakse näiteks riigikogu liikme välislähetused ja teised ametiülesanded, haigusepäevad ja kõikidel muudel põhjustel puudumised.

Suurim puuduja Repinski selgitas, et näiteks mai lõpus ja juuni alguses, kui enam ei toimunud ka kaugosalusega istungeid, ei saanud kohapeale tulla koroonaviiruse pärast. «Esialgu olin lähikontaktne, pärast haigestusin ise koroonasse,» lisas rahvasaadik.

Sisu loeb

Varasemaid puudumisi põhjendas Repinski näiteks sellega, et niisama linnukese kirja saamise pärast tema istungitest osa ei võta. «Kui ei ole olnud ühtegi punkti, siis mõnikord ei hakka ka selle peale jooksma ainult selle pärast, et näidata, et sa kohal oled käinud,» selgitas ta.

Vähese aktiivsusega, täpsemalt puudujate esikolmikust, aga ka nende seast, kes pole riigikogu kevadistungjärgul kordagi sõna võtnud, paistis silma Keskerakonna endine peasekretär ja riigikogu liige Mihhail Korb.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles