Kummaline õnnetus terviseameti ravimilaos ootab põhjalikku uurimist (4)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Terviseameti külmladu. Valgetes kastides, millel on kirjas SERIALISED ja kood algab AZga, on AstraZeneca vaktsiinid. Need kõik tuleb maha kanda.
Terviseameti külmladu. Valgetes kastides, millel on kirjas SERIALISED ja kood algab AZga, on AstraZeneca vaktsiinid. Need kõik tuleb maha kanda. Foto: Imre Kaas

Eelmisel nädalal sai terviseameti laos ülesoojenemise tõttu hukka sada tuhat doosi vaktsiine ja muid ravimeid. Miks tõusis temperatuur ladudes üle lubatud normi ning miks sellest keegi kahe ja poole päeva jooksul teada ei saanud, ei osanud eile pressikonverentsil vastata ei tervise- ja tööminister Tanel Kiik, terviseameti peadirektor Üllar Lanno, peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma ega Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) juhatuse esimees Kati Kusmin.

Tanel Kiik ütles, et juhtum on väga tõsine ning seda peaks uurima riigisekretäri juhitav komisjon.

Kolmekordselt turvatud süsteem

Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma nentis, et mingil põhjusel ei käivitunud alarmsüsteemid, mis annavad sellisest temperatuuritõusust teada, RKASi juht Kati Kusmin täiendas: «Praegu teadaolevalt on põhjus pikaajaline kõrge temperatuur. Seadmed olid hooldatud, kuid pikaajalisele kuumusele, tundus, ei pidanud vastu. Me kontrollime veel kõik versioonid üle.» Terviseameti peadirektor Üllar Lanno lisas: «Meil oli kolmekordne kontrollsüsteem, elektrikatkestus on viimane ja see oli ka katsetatud, kuid mingisugune ebakõla ju siis sees oli.»

Riigi Kinnisvara AS vastutab neile kuuluvate ruumide tehnilise korrasoleku eest. 25. juunil, kui saadi teavitus ebanormaalsest temperatuuritõusust ladudes, jõudis RKASi tehnik kohale 30 minutiga, ütles ettevõtte juhatuse esimees Kusmin.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles