Jaanitormi kahjud ulatuvad kindlustusseltsil ligi 90 000 euroni

BNS
Copy
Läheneva äikese tunnus on veel see, et pilved asuvad väga mitmel kõrgusel ja õhukihiti on pilvede liikumissuund erinev.
Läheneva äikese tunnus on veel see, et pilved asuvad väga mitmel kõrgusel ja õhukihiti on pilvede liikumissuund erinev. Foto: Arvo Meeks

Jaanilaupäeval peamiselt Harjumaal ja Tallinnas möllanud äikesetorm on toonud PZU Kindlustusele seni ligi 80 teadet kahjudest, mille hüvitamiseks on ettevõte reserveerinud ligi 90 000 eurot.

PZU Kindlustuse varakahjude grupi juhi Marge Habakuke sõnul võib kahjude kogusumma veel tõusta, kui selguvad tormi tagajärgede kõrvaldamise kulud.

«Peamiselt on teatatud murdunud puudest ja äikese põhjustatud ülepingest, mis rikkus elektriseadmeid. Hoovides kukkus puid elektriliinidele, autodele, aiamööblile ja hoonetele. Kahjustada sai mitu autot, ka rahe tõttu. Esines juhtum, kus aken oli mikrotuulutuse asendis ning tuppa sadanud vihm oli parketi üle ujutanud. Üks irvakile jäetud aken paiskus lahti ning lõi teleri põrandale,» ütles Habakukk.

PZU soovitab tormikahjude ennetamiseks kontrollida, ega hoovis ole lahtiseid esemeid, mis võivad tugeva tuulega lendu tõusta ning vara kahjustada. Soovitav on regulaarselt saagida puuoksad, mis tormituules võivad murduda. Autod tuleb parkida suurtest puudest kaugemale, sest ka murdunud oks võib tekitada suure kahju, rääkimata terve puu langemisest autole.

«Kui lahkute pikemaks ajaks kodunt, siis tasub äikesekahjude ennetamiseks seinast võtta elektriseadmed, mis ei pea teie äraolekul töötama. Eelkõige puudutab see arvuteid, ruutereid, telereid ja muud elektroonikat. Samuti tasub seadmetest lahti ühendada sidekaablid,» lisas Habakukk.

PZU kodukindlustus hüvitab varakahju, mille põhjuseks langenud puu või muu ese, rahe või rüsijää. Samuti loetakse tormikahjuks kindlustatud eseme selliseid kahjustusi, mis said tekkida üksnes tormi tagajärjel. Kindlustuse tingimuste kohaselt on torm tuulepuhang, mille tugevus on vähemalt 18 meetrit sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles