Kallas kardab kindlustusrahadest ilma jääda, advokaadid peavad avaldust veidraks (4)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Peaminister Kaja Kallas osales kolmapäeval ja neljapäeval Brüsselis toimuval Euroopa Liidu riigipeade ja valitsusjuhtide kohtumisel.
Peaminister Kaja Kallas osales kolmapäeval ja neljapäeval Brüsselis toimuval Euroopa Liidu riigipeade ja valitsusjuhtide kohtumisel. Foto: POOL

Eile tunnistas peaminister Kaja Kallas Postimehele, et praegu ei ole soodne aeg kedagi terviseameti laoõnnetuse eest vastutama panna, sest siis ei pruugi riik kindlustuselt kolme miljonit tagasi saada. Tippadvokaadid Paul Keres ja Oliver Nääs peavad sellist avaldust pehmelt öeldes veidraks. 

«Kui me ise ütleme, et see või teine vastutab, siis see nõrgendab meie positsiooni kohtuvaidluses kindlustusseltsiga,» sõnas valitsusjuht.

«Selles suhtes väga huvitava mõjuga avaldus peaministrilt,» lausus Lextali vandeadvokaat Oliver Nääs. Ent tema hinnangul juhtumi lahendamise mõttes ei ole see ikkagi õige. «Riigi toimimise seisukohalt võivad sellise kahju puhul tekkida mõned süüteo tunnused, seda tuleb kahtlemata uurida ja selgitada välja kõik asjaolud,» selgitas Nääs ja täiendas, et kui keegi vastutab, siis tuleb see isik ka vastutama panna. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles