Nädala krimi Lasnamäe noormehed tellisid tumeveebist kilode kaupa uimasteid (1)

Andres Einmann
Copy
Soomes ehitajana töötanud Andrei Nikitinile tellis Rutkevich uimasteid tema Vantaa aadressile.
Soomes ehitajana töötanud Andrei Nikitinile tellis Rutkevich uimasteid tema Vantaa aadressile. Foto: Kohtutoimik

Unustage topeltpõhjaga kohvrid, alla neelatud uimastikapslid ja keha külge teibitud uimastipakid, tänapäeval käib narkoäri palju lihtsamalt. Paar hiireklikki arvutis ja mõne päeva pärast toob kullerfirma töötaja sulle paarikilose uimastipaki koduukse taha. Siiski on sellisel äril ka üks puudus – internetis jääb igast liigutusest alles jälg ja varem või hiljem jääb selline ärikas vahele.

Tallinna elanik Nikita Rutkevich (27) on ettevõtlik mees. Arvutit ja internetti keskmiselt paremini tundva inimesena avastas ta lihtsa võimaluse raha teenida. Vaja on algkapitali, krüptoraha ja teadmisi, kuidas leida tumeveebist uimastimüüjaid. Kuigi internet on petiseid täis, kehtivad tumeveebis omad reeglid, ja kui võtta ühendust õige müüjaga, on uimasti kättesaamine juba kõigest tehnika küsimus.

Maksu- ja tolliameti (MTA) narkotalitus sai eelmise aasta sügisel Europoli kolleegidelt vihje, et tumeveebi kasutaja «bloodfilament» on tellinud Euroopast suures koguses narkootilisi aineid Eestisse. Selle nime all tegutseva tumeveebi kasutaja krüptovaluuta rahakott kuulub Eesti kodanikule Nikita Rutkevichile ning rahakotti oli viimase poole aasta jooksul pidevalt sisse logitud Tallinnas asuvalt IP-aadressilt. Euroopa kolleegid andsid teada, et «bloodfilament» on teinud tumeveebis narkotellimuse Tallinnas Lasnamäel elava Leedu kodaniku Edmas Ižganaitise (26) nimele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles