Kurvad arvud osutavad: kampaaniate kõrval tuleb rahvast ujuma õpetada (5)

Margus Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Viimane traagiline veeõnnetus juhtus neljapäeval Valdeku karjääris Männikul, kus uppus 12-aastane laps. Pildil on näha hukkunu paadiga veest välja toomist.
Viimane traagiline veeõnnetus juhtus neljapäeval Valdeku karjääris Männikul, kus uppus 12-aastane laps. Pildil on näha hukkunu paadiga veest välja toomist. Foto: Sander Ilvest

Hoolimata ennetustööst ja kampaaniatest, mis manitsevad inimesi alkoholijoobes või oma võimeid üle hinnates mitte vette minema, näitab uppumissurmasid ­puudutav statistika tänavu kurjakuulutavat arengut.

Viimane traagilise lõpuga õnnetus leidis aset neljapäeval Tallinnas Valdeku karjääris, kus päästjad tõid ­pärastlõunal kolme meetri sügavuselt veest ­välja ­uppunud 12-aastase poisi surnukeha.

Päästeameti andmetel on juuli ­alguse seisuga veeõnnetuste ­tagajärjel hukkunud Eestis veerandsada ­inimest, kellest kaks on lapsed. Uppumisele ­eelnenud tegevusi liigitades pole ­kümnel juhul põhjust teada. Samas on elu ­jätnud seitse kalastajat, suplemise või vettehüpete käigus on hukkunud neli ning veesõidukitega seotud õnnetustes kolm inimest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles