Emajõe festival algab kalapüügivõistlusega

BNS
Copy
Illustreeriv foto
Illustreeriv foto Foto: Elmo Riig

Emajõe festival algas laupäeva hommikul Tartu kesklinnas turuhoone lähistel jõe ääres kalapüügivõistlusega «Heade Võtete Jõgi», linnapea Urmas Klaas avab festivali veidi hiljem Karlova sadamas.

Kell 13 peetakse koos Toomas Lunge ja Jaan Elgulaga maha laululahing ehk laulame koos tuntud jõe- ja merelaule. Karlova kai uime-, moka- ja muidulaadal pakutakse head ja paremat ning lavalaudadele laevalael astuvad noored tartlased laulukoolidest Laulupesa ja Fa-diees ning tantsivad Tähtvere ja Shate tantsijad. Keerulist ja vastutusrikast päästetööd tutvustavad Rõngu vabatahtlikud päästjad. Oma alusega saavad soovijad osa võtta jõepokkerist ja avastada Tartut jõeorienteerumisel.

Kell 18 on paadi- ja laevaomanikud oodatud Ropka sadamasse, et startida traditsioonilisele Paadiparaadile läbi Tartu linna. Nagu alati, silmapaistvaimaid osalevaid aluseid auhinnatakse. Kell 20 alustab Karlova sadamas ansambel Supernova.

«Jõgi on selline hea koht, kuhu saad alati tulla, öeldes teistele, et laevaga on miskit päris tõsist lahti, et peab teda natuke putitama. Tegelikult aga sõidad välja, telefoni paned ära ja lased lihtsalt kenasti siis õigel elul pärisellu sekkuda. Sellise võimaluse see jõgi annab,» ütles festivali üks korraldajatest, kapten ja reeder Gaute Kivistik.

Korraldajad kutsuvad kõiki osalisi ja külalisi varustama endid rõõmsa tuju ja ilmale kohase rõivastusega ning pöörama tüüri, sammud või rattad Karlova sadama suunas.

Emajõe festivali toetavad A. le Coq, Verska Mineraalvee OÜ, Tartu Terminal, Salmo ja Seto Line.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles