Kolmeaastane poiss kõndis omapäi kodust eemale kaks kilomeetrit (1)

BNS
Copy
Turvaliselt politseiautos juba
Turvaliselt politseiautos juba Foto: Lõuna prefektuur

Ööl vastu teisipäeva võttis politsei Tartus linnatänavalt auto peale kolmeaastase lapse, kes oli omapäi kodust lahkunud ja kõndinud kaks kilomeetrit eemale.

Korrakaitsjad said südaöö paiku äreva teate, et Tartus Turu tänaval kõnnib keset sõiduteed väike laps. Ehmatus oli ühtmoodi suur nii helistajale, kes last autosõidul märkas kui ka häirekeskusele, kes sellise kõne sai ning ka patrullpolitseinikele, kes sellele väljakutsele kiirustasid ning neljarajalisel teel seigelnud väikelapse oma auto peale võtsid.

«Ei ühtki murekõnet, et kuskilt laps kaotsis oleks. Ei ühtki lähedast silmapiiril, kes last taga otsiks. Ka laps ise ei rääkinud ühtki sõna. Politseiautos vaadati Jänku Jussi multifilmi lootuses, et küllap kohe-kohe keegi helistab numbrile 112. Aga ei midagi. Nii võeti edasi juba tee lastehaigla poole, kuhu pisike poiss turvaliselt ööd saaks veetma jääda,» selgitas Lõuna prefektuur öiseid sündmusi.

Alles poolteist tundi hiljem tuli ka kauaoodatud hädaabikõne, kus teatati, et ühest hoovist on kolmeaastane poiss kaduma läinud. Selgus, et laps oli värava lahti teinud ja kodust oma kaks kilomeetrit edasi tatsanud.

«Seekord läks tõesti hästi, et laps terveks jäi, sest ohte sel pikal teekonnal oli õigupoolest teisigi kui keset sõiduteed kõndimine. Palun hoidke oma pisikestel silm peal – igal pool ja iga hetk, sest seda südamevalu ei suuda keegi taluda, kui kõige hullem peaks juhtuma,» rõhutavad korrakaitsjad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles