Õiguskantsler: keskkonnaamet tegutseb seadusvastaselt (2)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Seisatud raietööd Tallinna ringtee Kanama-Valingu lõigu ehitusel Saue lähedal Jõgisoo külas.
Seisatud raietööd Tallinna ringtee Kanama-Valingu lõigu ehitusel Saue lähedal Jõgisoo külas. Foto: Mihkel Maripuu

Õiguskantsler Ülle Madise süüdistab keskkonnaametit seadusevastases käitumises, mis on põhjustanud ettevõtjate pahameele ja kahjunõuded ootamatute raiete peatamise tõttu.

«Halduspraktika, mis ei arvesta seaduse nõuetega, on omavoliline ja seetõttu õigusvastane,» hurjutab õiguskantsler üleeile saadetud kirjas keskkonnaameti peadirektorit Riho Kuppartit.

Õiguskantsler on saanud viimastel nädalatel mitmeid kirju, milles ettevõtjad avaldavad pahameelt selle üle, et keskkonnaamet on peatanud metsaraieid lindude pesitsusrahu tagamiseks, olles ise enne lubanud metsa maha võtta.

«Keskkonnaamet on raiete ootamatu peatamisega tekitanud ettevõtjate seas palju segadust ning pole välistatud ka kahju, mida oleks olnud võimalik õiguspärase halduspraktikaga ära hoida,» hindab õiguskantsler. Suurima kahjunõudega – 1,7 miljonit – ähvardab Tallinna ringteed laiendav TREV-2, mis pidi peatama metsaraie osaliselt juuli lõpuni, sest keskkonnaamet leidis metsast sada linnupesa. Keskkonnaameti peadirektori asetäitja Olav Avarsalu väitis Vikerraadios («Uudis+» 1.07.2021) vastu, et kui TREV-2 vastava lepingu sõlmis, käis raiete peatamise teemal suur meediakära, st risk oli teada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles