VIDEO ⟩ Politsei juurest lahkunud tsiklijuht kihutas kohe liiklusõnnetusse (2)

Postimees
Copy

27. juunil Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel 230 km/h kihutanud sõiduõiguseta mootorrattajuht käis eile politseis menetlustoimingutel. Sellest hoolimata istus ta uuesti mootorratta selga ning põhjustas Nõmmel liiklusõnnetuse. 

27. juunil mõõtis politseipatrull Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel liikunud mootorratta kiiruseks 230 km/h. Juht eiras politseiniku antud peatumismärguannet ja jätkas liikumist Pärnu suunas. «Kuna sellistel kiirustel tagaajamine pole otstarbekas, aga rikkumine oli fikseeritud, tabas politsei kiiruseületaja hiljem teiste meetoditega, mida politseitaktikalistel kaalutlustel täpsemalt kirjeldada ei saa,» selgitas Postimehele politsei- ja piirivalveameti liiklusjärelevalvekeskuse juhtivmenetleja Raul Annuka. 

«Lisaks suurele kiiruseületamisele ja peatumismärguande eiramisele puudus tsiklit juhtinud 31-aastasel mehel ka vastava kategooria juhtimisõigus,» lisas Annuka. Juhiloata kihutaja suhtes alustati väärteomenetlust. 

Eile käis mees politseis menetlustoimingutel, kus talle koostati rikkumiste eest väärteoprotokoll. «Mees otsustas sellest hoolimata hiljem uuesti mootorratta selga ronida ning kui politseihoonest lahkumisest oli möödunud umbes pool tundi, sattus ta kella 8 ajal Nõmmel Vabaduse puiesteel liiklusõnnetusse, kaldudes mootorrattaga Yamaha paremkurvis vastassuunavööndisse ning kukkus, libisedes vastu tänavavalgustusposti. Kiirabi viis mehe tervisekontrolliks haiglasse,» kirjeldas olukorda Annuka. PPA esialgsel hinnangul võis õnnetuse põhjuseks olla lubatust suurem sõidukiirus.

Annuka kordas, et avalikud teed ei ole koht, kus inimesed oma oskuseid ja nn võimeid proovile panevad, sest oht elule ja tervisele on olemas nii tiheda liiklusega asulas kui ka hõredama liiklusega maanteel kihutades. «See juht on saanud kätte oma õppetunni nii süütegude eest ette nähtava karistuse, varalise kui ka tervisekahju näol. Kogu see lugu on ilmekas näide sellest, et kiirusepiirangud on kehtestatud põhjusega ning kõike ei tasu omal nahal järele proovida,» ütles Annuka. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles