Neljapäeval algab sõjalis-sportlik Põrgupõhja retk

BNS
Copy

Neljapäeval algab Vana-Vigalas sõjalis-sportlik Põrgupõhja retk, mis on pühendatud Relvastatud Võitluse Liidu (RVL) võitlejatele ning teistele metsavendadele, kes ei alistunud võõrale võimule.

Kaitseliidu korraldatavast võistlusest võtavad osa neljaliikmelised nais-, mees- ning sega võistkonnad. Võistlejad moodustavad võistluse ajaks üksiku metsavendade salga põhiülesandega liikuda varjatult etteantud ajagraafikus erinevate ülesannetega kontrollposte läbides.

«Kuna viirus pole veel täielikult alistatud, otsustasime mitte liigseid riske võtta. Seetõttu on ka tänavune võistlus tavapärasest pisut omanäolisem,» ütles võistluse peakorraldaja Martin Andreller.

Eelkõige on muudatused seotud jõukatsumise korraldusliku poole ning asukohaga. Võistlustrass on kompaktsem ning ei hõlma geograafiliselt väga suuri vahemaid. See aga ei tähenda, et võistlus kujuneb varasemaga võrreldes lihtsamaks.

«Mingeid hinnaalandusi me teinud ei ole, rada on tavapärase pikkusega, mis tähendab linnulennult umbes 70 kilomeetrit, ning ülesanded endiselt tähelepanu ning head füüsilist ettevalmistust nõudvad,» lubas Andreller ning lisas, et kindlasti segab tänavu teatud määral kaarte ka ilm, mis on erakordselt kuum.

Põrgupõhja retke start antakse neljapäeva hommikul Vana-Vigala mõisapargis. Finišisse jõuavad võistkonnad laupäeva pärastlõunal samasse kohta, kus toimub ka autasustamine.

Põrgupõhja retke peakorraldaja on MTÜ Põrgupõhja Risti Selts, keda toetavad Eesti Endiste Metsavendade Liit, Raplamaa omavalitsuste arengufond, Naiskodukaitse, Kaitseliidu kool, Kaitseliidu Rapla, ja Pärnumaa malevad ning paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles