Harjumaal alustas viit valda ühendav rattaringlus

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Foto: Anija Vald

Anija, Raasiku, Kose, Jõelähtme ja Kuusalu valla ühisprojekt «Kõrvemaa Rattaring» seob rongi- või autoliikluse ja jalgrattasõidu.

Rataste laenutamine, tagastamine ja tasumine käib läbi Bikeepi telefonirakenduse. Jalgratta võib laenutada soovitud ajaks ja tagastada ükskõik millisesse rendijaama. Rendijaamad asuvad Kostiveres, Arukülas, Raasikul, Kehras, Kuusalus, Alaveres, Kosel, Anijal ja Aegviidus. Üheksas laenutusjaama on kokku 68 jalgratast.

Igas jaamas on kümme jalgrattakohta, Kehras 15. Algselt on igas jaamas seitse jalgratast (Kehras 12) ja kolm vaba kohta. Seda, mitu vaba ratast kuskil on, näeb ja saab ette broneerida Bikeepi äpis. Sõitmist juhendab ja huviväärsusi tutvustab Navicupi äpp.

Viie valla ühisprojekti rahastati hasartmängumaksust. Rataste rentimine on soodne ja maksab vaid üks euro tunnis. Kui rendiaeg on lühem kui kaks tundi, rakendub miinimumtasu kaks eurot ja ühtegi lisakulu ei ole. Tasu läheb ratta tagastamisel automaatselt maha pangakaardilt.

«Tartu rattaringlust teavad kõik, meie rattaringluse projekt on sellest innustust saanud, kuid siiski uudne,» ütles Kõrvemaa Rattaringi projektijuht Meeli Kuul.

Rohkem infot rattaringi projekti kohta leiab Facebookis ja Instagramis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles