Jalgrattaga kukkunud 35-aastane naine suri haiglas

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Katkine jalgratas. Foto on illustreeriv.
Katkine jalgratas. Foto on illustreeriv. Foto: www.freepik.com

Õnnetus juhtus teisipäeva õhtul Rõuge vallas, kus 35-aastane naine kukkus mäest laskudes jalgrattalt maha ja sai raskelt viga. Saatuslikuks võisid osutuda ka kehvad pidurid ja puuduv rattakiiver. 

«Esialgsetel andmetel tingis traagilise tagajärjega õnnetuse halbade asjaolude ühtelangemine,» sõnas Kagu patrullitalituse juht Madis Soekarusk. Talituse juhi kirjeldusel sõitis naine mööda kruusateed, kus kaotas langusel ratta üle kontrolli. Naine sai jalgrattaga kukkumisest eluohtliku peavigastuse. 

«Paraku ei õnnestunud meedikutel tema elu päästa ja naine suri täna haiglas,» sõnas Soekarusk.

Samuti vaadati piirkonnatalituse juhi sõnul kohapeal üle rattapidurid, mis olid ütlemata kehvas seisus. «Kui ka naine püüdis mäest laskudes aina suurenenud hoogu vähendada, siis pidurid lihtsalt ei olnud töökorras,» lisas ta.

Soekarusk lisas, et täisealistel ei ole kohustust rattakiivrit kanda, kuid ometi on selle kandmine olenemata vanusest oma tervise ja elu kaitsmiseks ainuõige otsus: «Seda enam, et rattasõidul ei ole ainus tõsisem oht kokkupõrge autodega. Sageli juhtubki õnnetusi äärekive ületades, ümberpõikel või suuremal laskumisel. Ja kui igasuguse kaitsevarustuseta rattur õnnetusse satub, võivad tagajärjed ollagi ootamatult tõsised,» möönis patrullitalituse juht.

Sel aastal on jalgratturite osalusel juhtunud 148 liiklusõnnetust, milles on viga saanud 142 ja hukkunud kaks ratturit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles