Telliskivi ööelu rahustamise lootuses kogunes ametite ümarlaud

Brita-Maria Alas
, ajakirjanik
Copy
Noored pidutsejad Telliskivi piirkonnas 17.07.2020.
Noored pidutsejad Telliskivi piirkonnas 17.07.2020. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Reedel kogunes Põhja-Tallinna valitsuses ümarlaud, kus koos Kesklinna politseijaoskonna, mupo ja ettevõtjatega arutati ühistegevuste võimalusi Telliskivi ja Depoo ööelu rahustamiseks.

«Pealinna ööelu kese on liikunud Põhja-Tallinna. See on hea uudis ettevõtjatele tulu teenimise seisukohalt ja tallinlastele vaba aja veetmise seisukohalt, kuid sellel populaarsusel on oma varjuküljed,» sõnas linnaosavanema kohusetäitja Manuela Pihlap. 

Tema sõnul kinnitavad nii politsei kui ka mupo, et väljakutsete arv sellesse piirkonda on kasvanud.

Osapooled nõustusid, et ühest lahendust, mis probleemid seljataks, siin ei ole. Seega käest läinud ööpidude kontrollimiseks loodetakse leida erinevaid abinõusid, mida mitu osapoolt samaaegselt rakendada saaks. 

«Kogunemiste ja korrarikkumiste lahendamiseks ei piisa vaid politsei ja mupo suuremast kohalolust, see on üksnes tule kustutamine ehk tagajärgede likvideerimine,» rääkis Pihlap.

Ümarlaual pandi paika edasised sammud, kuidas reguleerida noorte kogunemisi ja alkoholitarbimise piiramist. Luubi alla võetakse parklates toimuvad erapeod, alkoholimüük ja õuealadel mängitav muusika. Järgmine ümarlaud toimub augusti esimesel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles