SÜGAVAL LÕUNAS Kreeta punase päikese all

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Maalilised päikesetõusud ja loojangud vahelduvad Kreetal muljetavaldava regulaarsusega. Vähemasti turismihooajal: talve tulles sulguvad paljud hotellid ja lennujaamaelu soikub. Kas tulevad taas ka liikumispiirangud, näitab aeg.
Maalilised päikesetõusud ja loojangud vahelduvad Kreetal muljetavaldava regulaarsusega. Vähemasti turismihooajal: talve tulles sulguvad paljud hotellid ja lennujaamaelu soikub. Kas tulevad taas ka liikumispiirangud, näitab aeg. Foto: Svetlana Vertjanova

Kreeklased armastavad paberimajandust ka virtuaalsel kujul. Hiljemalt reisieelsel päeval tuleb veebis ära täita üsna pikk ja vastusteahne ankeet nimega Passenger Locator Form. Reisieelsel ööl läkitavad Kreeka ametivõimud meili peale riiki sisenemist võimaldava QR-koodi, ilma milleta ei pääse lennukissegi.

Siis, Irákleios ehk Heraklese linnas, ootavad nad piiril ise ees, tarmukad habetunud piiripolitseinikud, kes näevad välja, nagu maadleksid nad suurema osa ajast karude ja pagulastega. Kui kood ütleb Heraklese järeletulijatele, et saabujal on vaja minna tegema väikest ja üllatuslikku koroonatesti, siis just nii ilma vaidlusteta ka juhtub. Eesti ajakirjanike seltskonnast olin mina ainus, kellele see erutav võimalus avanes.

Eestlased moodustasid lennureisi järel Kreetale pääsemiseks nobedasti järjekorra. Heraklionase lennujaam on vana ja kulunud ning ajab vaid läbi häda asja ära. Uus lennujaam peaks valmima 2026. aastaks, vähemasti optimistide meelest. FOTO:
Eestlased moodustasid lennureisi järel Kreetale pääsemiseks nobedasti järjekorra. Heraklionase lennujaam on vana ja kulunud ning ajab vaid läbi häda asja ära. Uus lennujaam peaks valmima 2026. aastaks, vähemasti optimistide meelest. FOTO: Foto: Krister Kivi
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles