REPORTAAŽ Uurijad haua kohal

Copy
Meediaväljaannete paadid uurimislaevade ümber. Hiiumaa ja Utö saare vahelistes süngetes vetes oli eile aluseid korraga kuus. 
Meediaväljaannete paadid uurimislaevade ümber. Hiiumaa ja Utö saare vahelistes süngetes vetes oli eile aluseid korraga kuus. Foto: Madis Veltman

Uurimistööde algust Estonia hukupaigas on takistanud USA eksperdi saabumise viibimine ja pinget tekitasid ka Rootsi laeva ühepoolsed öised mõõtmistööd. Meeleolu on siiski lootusrikas.

Koordinaatidele 59° 22′ 54″ N, 21° 41′ 0″ E juhtub laevu harva, sest see on hauapaik: just siin vajus 1994. aasta septembritormis merepõhja Estonia. Kuid veidi enne 9. juuli keskpäeva oli neis Hiiumaa ja Utö saare vahelistes süngetes vetes aluseid korraga tervelt kuus: Eesti ja Rootsi uurimislaevad EVA-316 ja Electra af Askö, kaks ajakirjanikke täis kiirkaatrit, Soome piirivalve patrull-laev Turva ning Eesti politsei- ja piirivalveameti mitmeotstarbeline reostustõrje- ja päästelaev Kindral Kurvits. Või ehk lausa seitse: kui arvestada ka reisilaev Estonia vrakki seal kusagil sügavustes meie all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles