PM Nädal ⟩ Ma sõimuahela võtaks, sind köidaks sellega ühte, õnnetu Eestimaa (5)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Alari Kivisaar.
Alari Kivisaar. Foto: Tairo Lutter

Juhan Liivi parafraseerides võib kirjeldada olukorda, kui avalikus elus sõimusõnade kasutamine eskaleerub ning tundub, et abi pole ei ussi- ega püssirohust ning ka kohtud laiutavad käsi.

Räme sõnakasutus on levinud kõigile ühiskonna tasanditele. Meie poliitiline eliit riigikogus näitab eeskuju ilkuvate sõnavahetuste ja mõnitamisvoorudega. Toimetatud trükiajakirjandus hoiab end veel tagasi, kuid juba lipsavad raadio- ja tele-eetrisse sisse karvasemad ja kurjemad sõnad. Sotsiaalmeediast ja veebikommentaariumidest rääkimata.

Raadio Sky Plusi hommikuprogrammi juht Alari Kivisaar ütles möödunud aasta 2. mai hommikuprogrammis: «Kas mustanahalise näol oli tegemist mingisuguse pätiga, ma ei ole süvenenud». Ta kirjeldas USAd šokeerinud juhtumit, kus politseinik tappis kinnipidamisel George Floydi nimelise mustanahalise mehe, kui «parajat jebla». Kivisaar arvas: «Ilmselgelt keegi ei tahtnud kedagi ära tappa, aga ikka juhtub,» ja lisas: «Äkki mustad on pätimad? No ei tea, äkki mingit statistikat keegi teeb.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles