Tehniline rike seiskas Ruhnu katamaraani

Copy
Ruhnu vahet sõitev Runö.
Ruhnu vahet sõitev Runö. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Seoses reisikatamaraan Runö tehnilise rikkega ei toimu täna ega homme väljumisi nii Ruhnust kui ka Pärnust. Olukord võib muutuda raskeks, kui homme saabub saarele üle 700 Muhu väina regatist osavõtja.

Kihnu Veeteede teatel on seoses tehnilise rikkega edasi lükatud reisikiirkatamaraan Runö tänased väljumised Munalaid-Ringsu kl 13.00, Ringsu-Pärnu kl 17.00 ning esmaspäevane väljumine Pärnu-Ringsu kl 12.00.

Väljumise toimumised täpsustatakse esmaspäeval kl 12. Kihnu Veeteed palub jälgida teateid ettevõtte kodulehel.

Aasta tagasi sõitis Runö Ruhnu lähedal vastu vees ujuvat eset ning üks laeva sõukruvi sai kannatada.

Saarele on homme oodata sadu purjetajaid

Vallavanem Andre Nõu rääkis Postimehele, et hetkel on olukord saarel rahulik ning praegu otsitakse liinile asenduslaeva. Pilgud on pööratud eraettevõtjate ja Saarte Liinide poole, samuti võidakse käiku lasta Ruhnu päästekaater. «Püüame nendega kokku leppida, et teeks mõned reisid ära ja saaks vajaliku kauba saarele,» ütles Nõu.

Vallavanem avaldas lootust, et asenduslaevad saavad saarelt juba homme inimesi minema viia, ent sada protsenti ei saa selles kindel olla. Millal Runö taas sõitma hakkab, ei osanud Nõu öelda. Tegemist olevat spetsiifilise mootoririkkega ning hetkel on varuosi raske saada.

Ent homme võib olukord Ruhnul märksa tõsisemaks muutuda. Nimelt saabub seoses Muhu väina regatiga saarele 760 inimest ja kui ei neile saa tuua piisavalt toiduaineid, siis ollakse suure probleemi ees, nentis Nõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles