Jakob Rosin: ligipääsetavusest jääb kõikjal vajaka (1)

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Kaader teavituskampaania klipist teleajakirjanik Roald Johannsoniga: keset kõnniteed püstitatud postid teevad tee lapsevankriga läbimatuks.
Kaader teavituskampaania klipist teleajakirjanik Roald Johannsoniga: keset kõnniteed püstitatud postid teevad tee lapsevankriga läbimatuks. Foto: Kaader videost

Füüsiline keskkond, kus inimene elab, töötab, õpib ja kasvab, määrab suuresti meie elukvaliteedi. Paraku on praegune reaalsus see, et igapäevased toimingud on suure osa Eesti ühiskonna jaoks keerulised, kui mitte võimatud, ja seda ühel lihtsal põhjusel: puudub ligipääsetavus nii kohtadele kui teenustele.

Nii elementaarne asi nagu pärastlõunane jalutuskäik võib muutuda eakatele ning ajutise vigastustega inimestele pea võimatuks ettevõtmiseks, kui elukeskkonna planeerimisel ei ole võetud arvesse nende vajadust vahepeal näiteks pingil jalga puhata; või bussisõit lastele, kes ei ulatu nägema kõrgel asetsevaid sõidugraafikuid.

Eesti Pimedate Liidu juhatuse esimees Jakob Rosin tõdeb, et ligipääsetavus jätab soovida igal pool: nii füüsilises keskkonnas kui ka virtuaalses veebi- ning mobiiliäppide keskkonnas. «Probleemistik on tõesti väga lai ja ulatub üsnagi igasse valdkonda ja eluetappi,» selgitab Rosin.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles