Merivälja teel asuv Pirita Grilli kinnistu on 1,3 miljoniga müügis

BNS
Copy
Tõnis Liinat.
Tõnis Liinat. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kinnisvaraportaalis on müügis Pirital, Merivälja tee 5b asuv Pirita grillbaari kinnistu hinnaga 1,3 miljonit eurot; praegune paviljon lammutatakse ning selle asemele on kavandatud ärihoone.

Merivälja tee 5b kinnistu asub Pirita supelranna ja sellega külgneva metsaala läheduses, teatas Pirita linnaosa valitsus. «Kinnistu sihtotstarve on 100 protsenti ärimaa, kuhu kaks aastat tagasi kinnitatud detailplaneeringu kohaselt võib rajada kuni kahekorruselise ärihoone. 100 protsenti ärimaa tähendab, et kortereid sinna ehitada ei tohi,» selgitas linnaosavanem Tõnis Liinat pressiteates.

Praeguse plaani kohaselt kinnistul asuv paviljon lammutatakse ning asemele ehitatakse ärihoone, mille esimesele korrusele tuleb kohvik-baar, mis mahutab umbes 40 külalist, ja teisele korrusele väike hotell või hostel.

«Pilt, mis kinnistult vastu vaatab, on trööstitu. 1979. aastal kaubandushoonena kasutusele võetud paviljon on praegu suletud ja territoorium selle ümber räämas, hoonete ümber olevad põrandad vajunud ning seal liikudes tasub jalge ette vaadata, et mitte komistada,» nentis Liinat.

Linnaosavanema sõnul peab kavandatud hoone sobituma rannametsa ning uue hoone rajamiseks mände maha ei võeta. «Ärihoone on planeeritud praeguse paviljoni kohale. Hoone kõrguseks on kavandatud kuni kaheksa meetrit ja välisviimistluses kasutatakse klaasfassaadi esimesel ja puust laudist teisel korrusel,» märkis ta.

Maksimaalne lubatud hoone ehitisealune pind on 500 ruutmeetrit. Kinnistu suurus on 1687 ruutmeetrit, lubatud maksimaalne täisehitus 30 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles